Apple on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut Bosen, Sonosin ja Logitechin valmistamien kaiuttimien ja kuulokkeiden myynnin verkkokaupassaan ja kivijalkaliikkeissään, uutisoi Bloomberg. Valikoimasta poistuneet tuotteet kilpailevat suoraan Applen omien uutuustuotteiden kanssa, jotka on määrä julkaista lähiaikoina.

Päätös on kova isku, sillä Applen verkkokauppa on yksi merkittävimmistä alallaan. Sonosin osakkeet putosivat peräti seitsemän prosenttia uutisen myötä. Myös Bose joutuu miettimään suunnitelmiaan uusiksi, sillä valmistajalla ei Vergen mukaan ole enää omia merkkiliikkeitä ostoskeskuksissa. Applen päätös osuu siis pahasti Bosen fyysiseen myyntiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Bose on heitetty ulos Applen valikoimista. Vuonna 2014 yhtiön tuotteet olivat lyhyen ajan pois Applen hyllyiltä patenttikiistan vuoksi.

Apple on tehnyt vastaavia päätöksiä aiemminkin, esimerkiksi vuonna 2014 poistaessaan FitBit-rannekkeet valikoimastaan Apple Watch -älykellon julkistuksen alla. Nyt yhtiön odotetaan julkaisevan lähiaikoina ensimmäiset Apple-merkkiset sankakuulokkeet sekä pienemmän version HomePod-älykaiuttimestaan.

Vergen tietojen mukaan laitteiden julkistusta on huhuttu tapahtuvaksi 13. lokakuuta.