Macbook-tietokoneiden omistajat ovat olleet viimeisen vuoden aikana erityisen tyytymättömiä Applen toimintaan. Yhtiön Mac-tietokoneissa tekemiä valintoja on kritisoitu netissä kovasanaisesti. Applen tuotesuunnittelusta vastaava johtaja Jony Ive vakuuttaa, että yhtiö kuuntelee käyttäjäpalautetta.

Kritisoitujen valintojen lista on pitkä, mutta siihen kuuluu muun muassa näppäimistöön integroitu Touch Bar -kosketuspalkki, jota pidetään vain kalliina leluna. Pyyhkeitä saa myös liian helposti hajoava näppäimistö, jonka kirjoitustuntumaa pidetään lisäksi kehnona.

Kritiikiltä ei ole säästynyt myöskään Applen päätös siirtyä käyttämään usb-c-liitäntää, mikä tarkoittaa laitteen käyttäjälle lisää mukana kannettavia adaptereja ja lisälaitteita, Business Insider kirjoittaa. Lisäksi Macbook-tietokoneita kritisoidaan alitehoisiksi verrattuna vastaaviin Windows-tietokoneisiin.

Ive kuitenkin vakuuttaa, että käyttäjien palaute ei ole kaikunut kuuroille korville. ”Me emme ehdottomasti haluaisi kuulla yhtään vähempää Macbook-käyttäjiltä tulevia tuntemuksia ja palautetta. Ja me kuulemme, voi miten me kuulemmekaan”, Ive vakuutteli aiemmin viime viikolla.

Kyseessä on toinen kerta vuoden sisään, kun Apple kertoo kuuntelevansa käyttäjäpalautetta herkällä korvalla.

Viime huhtikuussa Apple-pomot vahvistivat toimittajille, että jotkin Mac-tietokonemalleista ”eivät sopineet joillekin niistä ihmisistä, jotka halusimme tavoittaa”. Samassa tilaisuudessa yhtiö vahvisti myös suunnittelevansa joulukuulle uutta, ammattikäyttäjille suunnattua tehokasta iMac-tietokonetta.