Apple-pomo Craig Federighin mukaan yhtiö ei ole valmis tuomaan markkinoille kosketusnäytöllä varustettuja pc-laitteita. Federighin mukaan hän itse henkilökohtaisesti ei ole ”kiinnostunut kosketusnäytöistä”.

Microsoftin Surface-mallisarjaa voidaan pitää hankalan alun jälkeen menestyksekkäänä. Tarjolla on useita erilaisia laitteita hybrideistä yhdysrakenteisiin tietokoneisiin, mutta niitä kaikkia yhdistää vankkumaton tuki kosketusnäytöille, Softpedia kirjoittaa.

Federighin mukaan Apple ei ole lähdössä samoille linjoille, sillä hänen mielestään kosketusnäytölliset pc-laitteet ovat vain ”kokeellisia”.

”Olemme ehdottomasti sitä mieltä, että Macia tulisi käyttää siten, että kädet lepäävät laitteen päällä, ja että käsien nostaminen ja ruudun tökkiminen on melko väsyttävää. En usko, että olemme tässä tapauksessa vilkuilleet kenenkään muun alalla toimivan tekijän puuhia ja miettineet, miten nopeasti kykenisimme samaan”, Federighini toteaa.

Applen huhutaan kehittävän tällä hetkellä edullisempaa korvaajaa MacBook Air -tietokoneelle. Laitteen julkaisu saattaisi olla luvassa vielä tämän vuoden aikana. Yhtiö ei ole kuitenkaan hiiskunut suunnitelmistaan virallisesti sanaakaan.