Apple ja peliyhtiö Epic ovat menossa alle kuukauden kuluttua oikeuteen Yhdysvalloissa. Applen App Storen maksuista alkanut kiista on saanut jättimäiset mittasuhteet, kun peliyhtiö syyttää Applea kilpailulainsäädännön vastaisesta toiminnasta, ja on käynnistänyt oikeusjutut Applea vastaan Yhdysvalloissa, Australiassa, Iso-Britanniassa ja EU:ssa.

Yhdysvaltojen lähestyvässä oikeudenkäynnissä Epic on pyytänyt todistajakseen Facebookin pelitoiminnoista vastaan apulaisjohtaja Vivek Sharman. Tämän seurauksena Apple pyysi Facebookilta yhteensä yli 17 000 Sharmaan liittyvää dokumenttia, uutisoi 9to5Mac.

Facebook oli jo aiemmin toimittanut Applelle reilut 1600 dokumenttia, joista 200 liittyi Sharmaan. Facebook on kieltäytynyt toimittamasta lisää dokumentteja ja vetoaa Applen liian hitaaseen reagointiin. Facebook kommentoi, että Apple myöhästyi oikeuden antamasta seitsemän päivän aikaikkunasta. Facebookin mukaan Apple ei voi vedota yllätyksellisyyteen saatuaan selville, että Sharma on tulossa oikeuteen todistajaksi. Sharma oli mainittu nimeltä Epicin alkuperäisessä valituksessa.

Iso-Britanniassa Epic on jo kertaalleen hävinnyt oikeudessa, mutta aloitti viime viikolla uuden oikeusprosessin, syyttäen Applea edelleen kilpailulainsäädännön vastaisesta toiminnasta.