Etenkin puhelinten akkujen lataaminen on ollut aina hankalaa, yhden puhelimen latausjohto ei välttämättä ole sopinut toiseen luuriin. Eläköön se pieni ero?

Tilanteen oletettiin kohenevan, kun puhelimissa siirryttiin standardoituihin usb-c-liittimiin, mutta mitä vielä. Etenkin kun käytössä on eri sukupolvien mobiililaitteita, on lähes varmaa, että niissä on myös keskenään erilaiset usb-c-liitännät. Lisäksi Apple haluaa kulkea omia polkujaan, taas kerran.

Nyt viimein on ollut ilmassa odotusta siitä, että iPhoneissa siirryttäisiin käyttämään samanlaisia usb-c-liittimiä kuin muutkin. The Verge kirjoittaa, että toivo taitaa jäädä turhaksi.

Asiaa on valottanut lukuisista Apple-vuodoista tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo. Hänen tietojensa mukaan Apple ei ole tyytyväinen usb-c:n ominaisuuksiin. Analyytikon tietojen mukaan Apple katsoo, että usb-siirtymä olisi suorastaan vahingoksi liiketoiminnan tuottavuudelle, ja sen vesitiiviydelle asetettu standardi on huonompi kuin Lightningin ja MagSafen tarjoama.

Ming-Chi Kuo pitää mahdollisena, että Apple siirtyy suoraan täyteen langattomuuteen - tai ainakin siihen, ettei iPhoneissa olisi reikiä minkäänlaisille liittimille. Lataus hoituisi langattomasti, todennäköisesti MagSafe-lätkän avulla. Näin olisi ainakin hyvä mahdollisuus tehdä selvästi nykyistä paremmin vettä kestäviä laitteita, jos tämä on suunnittelussa tärkeä ohjenuora.