Puhelin ranteessa muka tyhmä idea? Ei välttämättä.

Leijalaudalla surfannut mies joutui pulaan Kalifornian vesillä, kun hän ei kaatumisen jälkeen saanut leijaa enää nousemaan vähätuulisella säällä. Vedessä pulikoidessaan John Zilles huomasi ajelehtivansa hyvän matkan päässä rantaviivasta.

Jonkin aikaa uituaan Apple-käyttäjä tajusi, että ranteessa olevalla Apple Watchilla voi soittaa myös puheluita, kertoo Daily Mail tapauksesta. Hän päätti pirauttaa kotiin.

”Hämmästyksekseni signaali oli vahva, joten soitin lapsilleni ja kerroin ettei heidän tarvitse olla huolissaan; että olen uimassa kotiin ja olen myöhässä. Sitten soitin pojalleni uudelleen ja pyysin lähettämään rannikkovartioston numeron kaiken varalta”, Zilles toteaa.

Merellä uidessaan hän alkoi miettiä valkohaita, joita on nähty alueella, ja päätti soittaa viranomaiset hätiin.

Zilles kertoo olleensa niin otettu Apple Watchin toiminnasta, että hän päätti kirjoittaa kiitosviestin toimitusjohtaja Tim Cookille. Vastaus oli ”lyhyt mutta sydämellinen”: Cook totesi olevansa iloinen, että mies pääsi turvaan.

Applen uudella kolmannen sukupolven älykellolla voi soittaa myös puheluita. Mobiilidatayhteydellä varustettu malli ei kuitenkaan tule myyntiin Suomessa ainakaan toistaiseksi. Watch on saanut maailmalla kritiikkiä muun muassa siksi, että se yrittää yhdistää wlan-verkkoihin liian innokkaasti, mikä häiritsee mobiilidatayhteyttä.