Cult of Mac kertoo, että Apple on saanut patentit kahteen teknologiseen ratkaisuun, joita se jatkokehittelee Macbook-läppäreitään varten.

Ensimmäinen patentti koskettaa trackpadia eli hiiren virkaa ajavaa kosketuslevyä. Applen uusi patentti esittelee tekniikan, jolla trackpad lakkaa olemasta fyysinen levy. Sen sijaan trackpad virtualisoidaan, jonka jälkeen sen voi sijoittaa mihin kohtaan läppärin alalaitaa vain haluaa.

Toinen keksintö veisi idean vielä pidemmälle, ja eittämättä mullistaisi koko tavan millä läppäreitä on totuttu käyttämään.

Patentoitu teknologia tekisi läppärin koko alalaidasta ja näppäimistöä ympäröivästä pinnasta kosketusherkän. Tämän tempun avulla voisi isoa osaa Macbookista käyttää kuin kosketusnäyttöä ikään.

Kosketuspinnan avulla Macbookiin voisi myös rakentaa sormenjälkitunnistimen sekä langattoman laturin iPhonelle.

On todennäköistä, että kumpikaan patenteista ei lopulta päädy tuotantoon asti. Apple, samoin kuin monet muutkin valmistajat, patentoivat kiinnostavia ja lupaavia ideoita, joista yritetään jalostaa kuluttajan käsiin toimivia ratkaisuja. Useimmiten hankkeista paljastuu kuitenkin kompastuskiviä, jotka romuttavat patentin haaveet valoisasta tulevaisuudesta. Osa luonnollisesti pääsee maaliin asti, muutenhan laitteet eivät kehittyisi sukupolvesta toiseen.

Niin tai näin, Apple ei selvästikään ole lakannut innovoimasta klassisiakaan tuotteitaan.