Applen iPhone-jupakka on satanut suoraan kilpailijoiden laariin. LG, Samsung, Motorola sekä HTC ovat jo ehtineet julistamaan, ettei niiden keinovalikoimiin kuulu älypuhelimien hidastaminen ohjelmistopäivityksellä.

Kaikkein suorasanaisimman lausunnon antoi LG, jonka mukaan yhtiö ei ole koskaan hidastanut tarkoituksellisesti omia älypuhelinmallejaan akun käyttöiän pidentämiseksi, eikä se myöskään aio koskaan niin tehdä. LG:ltä huomautetaan, ettei heille ole suinkaan samantekevää, mitä asiakkaat heistä tuumaavat.

Vastaavia lausuntoja on kuultu myös Motorolalta, HTC:ltä sekä Samsungilta. HTC:n mukaan ”me emme toimi niin”.

Motorola ja Samsung puolestaan vahvistavat, ettei laitteen suorituskyvyn rajoittaminen kuulu niiden keinovalikoimiin. Samsungin mukaan laitteen akun käyttöikä pyritään maksimoimaan erilaisten turvamekanismien sekä ohjelmallisten algoritmien avulla, Neowin kirjoittaa.

Vaikka Apple on sittemmin pyytänyt toimiaan anteeksi, ei yhtiö suinkaan ole vielä selvillä vesillä. Applea vastaan on nostettu lukuisia joukkokanteita muun muassa Yhdysvalloissa sekä Israelissa. Lisäksi yhtiötä saatetaan lyödä rikossyytteellä Ranskassa, mikäli ympäristöaktivistiryhmän valitus menee läpi.