Samsung jatkaa yhä älypuhelinbrändien ykköspaikalla, mutta Apple ei ole enää seuraava. Kiinalainen Huawei kiilasi Samsungin perään.

Tutkimusyhtiö Canalysin elokuun alussa julkaisemien tilastojen perusteella Huawei uhkasi Applen kakkospaikkaa perustuen vuoden toisen neljänneksen laitetoimituksiin. Apple toimitti 41 miljoonaa iPhone-älypuhelinta, Huawei 38 miljoonaa.

Vain kuukautta myöhemmin Huawei onnistui kuitenkin peittoamaan Cupertinon jätin nousten maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinbrändiksi, 9to5google kirjoittaa. Counterpointin tekemän tutkimuksen mukaan Huawei myi kesä- ja heinäkuussa enemmän älypuhelimia kuin Apple. Huawein elokuun myynnistä ei ole saatavilla tarkkoja tilastoja, mutta vauhdin ei epäillä ainakaan hyytyneen.

Vain muutamia vuosia sitten Huawein brändi ei puhutellut juurikaan Kiinan rajojen ulkopuolella. Sittemmin ilmestyneet lukuisat huippupuhelimet, kuten Honor-älypuhelinsarja ovat muuttaneet kuluttajien suhtautumista myös Kiinan ulkopuolella, kuten Yhdysvalloissa, Euroopassa sekä lukuisilla muilla markkina-alueilla, 9to5google huomauttaa.

Apple saattaa lunastaa kakkospaikkansa takaisin hyvinkin pian, sillä yhtiö julkaisee pian uuden iPhone-älypuhelimen. Monet Apple-fanit ovat saattaneet pidättäytyä älypuhelimen hankinnasta näin lähellä uuden lippulaivamallin julkaisua, mutta se ei kuitenkaan himmennä Huawein suoritusta, 9to5google summaa.