Apple on tiukentanut sovelluskaupan sisältöehtojen sanamuotoja. Vastaisuudessa yhtään sovellusta, joka ei sisällä sitä mitä se lupaakin, päästetä App Storeen.

Applen iOS-käyttöjärjestelmälle suunnattu versio App Store -sovelluskaupasta on kärsinyt viimeaikoina erityisesti virustorjuntaan liittyvistä valesovelluksista.

Sovellukset lupaavat tutkia laitteen virusten varalta, mutta ovat todellisuudessa huijausta. IOS on suunniteltu siten, ettei kolmannen osapuolen sovellusta päästetä ulos hiekkalaatikosta kommunikoimaan toisten sovellusten tai käyttöjärjestelmän ytimen kanssa, The Verge kirjoittaa.

Apple on aiemminkin poistanut App Storesta sisältöä, jota se on pitänyt sinne sopimattomana tai suoranaisena huijauksena.

Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Apple asettaa valheellisille sovelluksille, kuten tehokasta suojaa viruksia ja haittaohjelmia vastaan lupaaville pyrkyreille, suoranaisen pääsykiellon sovelluskauppaan.

Samalla Apple on myös asettanut sovelluksille uusia ehtoja FaceID-kasvotunnistuksen suhteen. Sovellusten täytyy vastaisuudessa tarjota alle 13-vuotiaille vaihtoehtoinen tapa avata laite.

Päivitys 16.9. klo 12:53: Lisätty kappale FaceID:stä.