Monet yhdysvaltalaisviranomaiset ovat hankkineet käyttöönsä GrayKey-nimellä tunnettuja hakkerointilaitteita, joiden avulla on onnistunut FaceID- tai TouchID-tunnistustoiminnolla lukittujen iPhone-älypuhelimien avaaminen.

Apple on ilmeisesti keksinyt tavan, jolla GrayKeyn käyttäjä onnistui murtautumaan sisään älypuhelimeen. Paikkaus on mukana uusimmassa iOS-päivityksessä.

Päivityksen jälkeen GrayKeyn avulla murretusta puhelimesta voidaan nähdä enää metadatatietoja, tiedostokokoja sekä kansiorakenne, Softpedia kirjoittaa.

Viranomaisten tapauksessa se tarkoittaa käytännössä sitä, että rikoksesta epäiltyjen mahdollisesti arkaluonteiset ja yksityiset tiedostot ovat turvassa.

Applen korjauksesta on saanut esimakua jo Minnesotan poliisi. Ylikomisario John Sherwin in mukaan viranomaisilla on vaikeuksia päästä käsiksi viimeisimmällä iOS-päivityksellä varustettuihin iPhoneihin.

GrayKeyn valmistuksesta vastuussa oleva GrayShift-niminen yritys todennäköisesti tulee jatkamaan kilpajuoksuaan Applen kanssa.