Apple on tuomassa biometrisen tunnistuksen osaksi Safari-selainta, kirjoittaa Mashable. Uudistuksen ansiosta Safarin käyttäjät voivat käyttää verkkosivuille kirjautumiseen salasanojen sijasta kasvojaan tai sormenjälkeä.

Tällä hetkellä biometristä tunnistautumista voi käyttää jo iOS-sovelluksissa. Lisäksi Safarissa pystyy varmentamaan tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat biometrisin keinoin. Safari 14 -päivityksen myötä sivustot voivat kuitenkin käyttää biometrisiä tapoja ainoana tunnistautumiskeinona, mikä on huomattavasti nopeampaa.

Tunnistuksessa käytetty biometrinen data yhdistetään iPhonen Secure Enclave -lisäsuorittimen dataan, minkä Apple sanoo parantavan tietoturvaa. Kyseessä on monivaiheinen tunnistautuminen yhdellä askeleella.

Ominaisuus vaatii toimiakseen kuitenkin sen, että verkkosivustot ottavat sen käyttöön. Tämä onnistuu Applen Web Authentication -rajapinnan kautta.

Safari 14 on tällä hetkellä ainoastaan kehittäjien saatavilla. Julkinen beetaversio on määrä julkaista heinäkuussa ja valmis jakeluversio myöhemmin syksyllä.