Applen iPhone 12 -puhelimet ovat keränneet kehuja, mutta puhelimissa on ollut monien mielestä myös puutteita. Etenkin näytön kilpailijoihin verrattuna alhainen virkistystaajuus sekä heikko akkukesto ovat saaneet osakseen kritiikkiä.

Korealaisen The Elec -sivuston mukaan asiaan on kuitenkin tulossa korjaus, tosin vasta iPhone 13 -mallien myötä. Korealaislähteiden mukaan iPhone-näytöt valmistava LG on ottamassa käyttöön lpto-tekniikkaa hyödyntävät tuotantolinjat. Applen patentoima lpto-tekniikka mahdollistaa näytön dynaamisesti vaihtuvan virkistystaajuuden. Jos näytöllä on valokuva tai liikkumatonta tekstiä, voidaan virkistystaajuus pudottaa vain yhteen hertsiin. Toisaalta sitä voidaan tarvittaessa myös nostaa 120 hertsiin.

Näyttötekniikan kehityksen lisäksi luvassa on parannusta myös 5g-modeemipiirin suhteen, Forbesin alustalle kirjoittava Gordon Kelly paljastaa. Applen ja Qualcommin kärhämöidessä oikeudessa paljastuu yhtiöiden välisistä sopimuksista erilaisia tiedonmuruja. Niiden perusteella Apple on siirtymässä Qualcommin X60 5g-modeemin käyttöön vuoden 2021 aikana. IPhone 12 -mallit joutuivat tyytymään vanhempaan ja virtaa runsaammin haukkaavaan X55-malliin.

Muitakin uudistuksia on toki luvassa, esimerkiksi aiempaa pienempi näyttölovi ja tuplasti tallennustilaa nykymalleihin verrattuna.