Motherboardin mukaan kyseessä on ensimmäinen julkisesti julkaistu jailbreak vuosiin. Se toimii kaikissa iPhoneissa, joissa on iOS 12.4 tai vanhempi. Koska 12.4 julkaistiin alle kuukausi sitten ja on siten tuorein käyttöjärjestelmäversio, jailbreak käytännössä toimii kaikissa olemassaolevissa iPhoneissa.

9to5mac kertoo, että temppu onnistui koska Apple kämmäsi pahemman kerran.

Julkaistessaan iOS 12.4:n Apple vahingossa avasi uudelleen jo kertaalleen tilkityn haavoittuvuuden. Kyseinen turvareikä oli paikattu iOS 12.3:ssa.

Tilanne on siis Applelle varsin nolo, sillä se julkaisi käyttöjärjestelmäversion jossa on tunnettu, jo kertaalleen korjattu ja erittäin vaaralliseksi luokiteltu bugi, jonka avulla iPhonen suojaukset voi murtaa.

Tilanne on kahta kertaa hävettävämpi siksi, että Apple ei itse tätä kiusallista bugia löytänyt, vaan Googlen hakkeri ojensi sen Applelle hopeatarjottimella.

Apple ei ole kommentoinut asiaa, mutta todennäköisesti yhtiö päivittää tietoturva-aukon uudemman kerran lähipäivinä.

9to5mac kuitenkin varoittaa, että sitä ennen on iPhonen omistajien syytä olla varuillaan.

Vaikka jailbreakista onkin tietoturvatutkijoille iso ilo, niin on myös pahantahtoisille hakkereille. Jokaisessa iPhonelle asennettavassa sovelluksessa saattaa nimittäin piillä jailbreak-koodi, ja kun se korkkaa iPhonen käyttäjän tietämättä, se on hakkereille kissan päivät. Tietoturvatutkija Stefan Esser suositteleekin miettimään tarkkaan mitä sovelluksia laitteelleen asentaa, vaikka ne lataisi Applen omasta, erittäin turvallisena pidetystä App Storesta.