Apple syytti Qualcommin veloittaneen ylisuuria rojalteja patenteista, jotka mahdollistavat puhelimilla soittamisen ja internetiin kytkeytymisen. Apple vaati tästä hyvästä jopa 27 miljardin dollarin korvauksia.

Qualcomm puolestaan väitti Applen jättäneen sovittuja rojalteja maksamatta 7 miljardin dollarin edestä ja vaati näitä rahoja itselleen.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi toissapäivänä maanantaina, ja sen oli ennakoitu kestävän toukokuuhun asti. Nyt Apple ja Qualcomm kuitenkin kertovat päässeensä kiistassa yhteisymmärrykseen ja julkaisivat asiasta tiedotteen.

Tiedotteessa kerrotaan Applen maksaneen Qualcommille sopimisen yhteydessä kasan rahaa, mutta tarkkaa dollarimäärää ei kerrota, CNBC uutisoi. Lisäksi yhtiöt pääsivät yhteisymmärrykseen kuusivuotisesta lisenssisopimuksesta, mikä viittaa siihen, että Apple käyttää tulevissa iPhone-puhelimissaan jälleen Qualcommin siruja. Vuoden 2018 iPhone-malliston sirut ovat Intelin teknologiaa.

Sopuratkaisun tultua julki Qualcommin osake nousi pörssissä yhdessä hujauksessa yli 20 prosenttia. Yhtiön markkina-arvossa 20 prosentin pyrähdys merkitsi 14,5 miljardin dollarin kasvua.

Applen osake ei vastaavaan nousukiitoon yltynyt. Uutinen tönäisi osakkeen arvoa ylöspäin alle 1 prosentin verran.

Lähde: Tivi