Apple on monen muun firman tavoin joutunut kärsimään koronaviruksesta, vaikka ei yrityksenä itse olekaan altis virustartunnoille. Sen tuotteiden valmistus on pitkälti keskitetty Kiinaan, ja niinpä prosessit takkuavat, kun tehtaat ja materiaalivirrat pysähtyvät

Applella on Kiinassa omiakin työntekijöitä, myös koronan pahimmin runtelemassa Hubein maakunnassa. Karanteenitoimien vuoksi monet heistä ovat nyt jumissa kotonaan.

Macrumors on havainnut kiinalaisesta some-palvelusta Weibosta, että Apple yrittää helpottaa koteihinsa saarrettujen työntekijöiden ahdinkoa. Heille on lähetetty lahjapaketteja, joiden antimilla elämä muuttuu vähän valoisammaksi. Paketteja saaneet perheet ovat olleet lahjoista liikuttuneita.

Mitä paketissa sitten on? Kasvomaskeja, käsidesiä, kosteuspyyhkeitä, teepusseja, kahvitiivistettä ja keksejä. Jos tämä kuulostaa vaatimattomalta, on syytä huomauttaa, että paketista löytyy myös iPad. Se on Applen mukaan tarkoitettu etenkin perheen lasten opiskelukäyttöön ja viihdykkeeksi.

Aineettomana apuna työntekijöille tarjotaan lisäksi neuvontapalveluita.