Perinteisesti näppäimen alla on saksimallinen mekanismi. Perhosmalli mahdollistaa matalamman näppäimistön, mutta mekanismi näyttää olevan herkempi vioille.

Maaliskuussa Wall Street Journal julkaisi kriittisen artikkelin, jonka jälkeen Apple pyysi anteeksi. ”Tiedämme, että pienellä määrällä käyttäjiä on ongelmia kolmannen sukupolven perhosnäppäimistöjen kanssa ja olemme siitä pahoillamme. Suurimmalla osalla Mac-kannettavien asiakkaista on ollut uusien näppäimistöjen kanssa positiivinen kokemus”, Apple sanoi tiedotteessa.

TechRepublic uutisoi, että Ruby on Railsin luoja David Heinemeier Hansson on eri mieltä ongelmien mittakaavasta. It-yhtiö Basecampilla työskentelevä Hansson väittää, että Basecamp illa työntekijöiden käytössä lähes uusista perhosmekanismilla toimivista näppäimistöistä kuusi kolmestatoista käyttäjästä vastasi, että näppäimistö on hajonnut alle vuodessa. 30 prosentilla työntekijöistä oli parhaillaan ongelmia perhosnäppäimistönsä kanssa.

Hansson kysyi Twitterissä, onko muilla ongelmia näppäimistön kanssa Mac-kannettavissa, jotka on ostettu 2018 tai 2019. Yli 7500 vastaajasta 36 prosenttia vastasi ei, 11 prosenttia vastasi Applen korjanneen ongelman ja 53 prosenttia sanoi, että ongelmia on parhaillaan. Puolet käyttäjistä siis kärvistelee ongelmien kanssa ja heistä monet eivät päädy viemään laitetta huoltoon, jolloin Apple ei kuule ongelmista.

Ongelmia tulee yleensä välilyönnin tai muun yksittäisen näppäimen kanssa, mutta perhosmekanismillisissa näppäimissä yksittäisen näppäimen korjaaminen on vaikeaa. Osa käyttäjistä myös nurisee perhosnäppäimistöjen olevan aiempaa mallia äänekkäämpiä.