Kuukausia velloneiden huhujen jälkeen Apple on vihdoin julkaissut over-ear-malliset vastamelukuulokkeensa. AirPods Maxien ennakkotilaukset alkoivat tiistaina, ja kauppoihin kuulokkeet saapuvat 15. joulukuuta.

Kuulokkeiden hinnaksi ilmoitetaan Applen sivuilla 629 euroa. Värivaihtoehtoina on tarjolla tähtiharmaa, hopea, vihreä, taivaansininen ja pinkki.

Pakkaukseen sisältyy itse kuulokkeiden lisäksi myös Smart Case -kotelo sekä lighting- ja usb-c-liitännöillä varustettu latauskaapeli.

Yhdellä latauksella kuulokkeiden luvataan tarjoavan jopa 20 tuntia kuunteluaikaa. Viiden minuutin pikalatauksen kerrotaan riittävän 1,5 tunniksi.

Kuulokkeiden paino on 385 grammaa, koteloineen 519 grammaa.

AirPods Maxit tarjoavat käyttäjälleen mahdollisuuden vaihdella yhdellä napinpainalluksella aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä.

Kuulokkeissa on yhteensä yhdeksän mikrofonia, joista kahdeksan on tarkoitettu aktiivisen taustamelun vaimennukseen. Äänitunnistusta varten kuulokkeissa mikrofoneja on kolme, joista kaksi on jaettu taustamelun vaimennuksen kanssa.

The Verge kirjoittaa, että suhteessa muiden valmistajien premium-kuulokkeisiin Apple on hinnoitellut omansa melkoisen yläkanttiin – kuten olettaa saattoi. Nähtäväksi jää, yltävätkö Max-kuulokkeet yhtä kovaan suosioon kuin yhtiön AirPods- ja Airpods Pro -mallit.