Suomessa kokeiltiin lyhyen aikaa ajokortin puhelimeen digimuodossa siirtävää sovellusta, mutta projektin kehitys on laitettu tauolle, eikä sen paluusta ole tietoa.

Ideassa ei kuitenkaan sinänsä ole vikaa, ainakaan Applen mielestä. Amerikkalaisyhtiö kehittelee kiivaasti omia ratkaisujaan niin ajokortin, passin kuin muidenkin henkilöllisyystodistusten siirtämiseksi digimuotoon. Apple Insiderin mukaan Applelle on myönnetty lukuisia patentteja, joissa kuvaillaan ratkaisuja tähän.

Vaikka puhelin vaikuttaisi loogisimmalta laitteelta henkilöpapereiden digimuodolle, ei patenttihakemuksissa yllättäen mainita puhelinta kertaakaan. Sen sijaan hakemuksissa viitataan vain yleisesti laitteisiin, jotka siis voisivat olla aivan millaisia vain. Puhelinten lisäksi henkilöllisyyden voisi todistaa esimerkiksi älykellolla.

Viidessä eri patentissa kuvaillaan erilaisia teknisiä ratkaisuja, joilla digitaalinen henkilötieto voidaan lähettää ja etenkin varmistua siitä, että laitteen käyttäjä todellakin on digidokumentissa esitelty henkilö.

Apple tekee asiassa myös yhteistyötä ainakin Saksan ja Britannian hallituksen kanssa. Apple Pay -tuotteesta vastaava johtaja Jennifer Bailey on kertonut Applen tähtäävän ”digihenkkareihin”, mutta tien sinne olevan pitkä ja vaikea.