Apple on tiettävästi lykkäämässä uuden iPhone 12:n massatuotantoa noin kuukaudella. Tieto perustuu The Wall Street Journalin (maksumuurin takana) maanantaina julkaisemaan raporttiin, jossa kerrottiin koronaviruspandemian vaikuttaneen merkittävästi yhtiön toimitusketjuihin ja tuotantoon.

Huhujen mukaan Apple aikoo esitellä tänä vuonna neljä uutta iPhonea, joissa on mallista riippuen 5,4, 6,1 tai 6,7 tuuman OLED-näyttö. Joukkoon kuuluu myös yhtiön historian ensimmäinen 5g-puhelin. Lisäksi uusissa iPhoneissa on Applen uusi A14-järjestelmäpiiri, jota aiotaan käyttää tulevaisuudessa myös MacBook-suorittimien pohjana.

Perinteisesti Apple julkaisee uudet iPhonet syyskuussa ja toimitukset saadaan käyntiin ennen kuun loppua. Toimitusaikataulun kannalta on olennaista, että massatuotanto pyörii sujuvasti koko kesän. Viivästyksen takia puhelinten tuotantomääriä on leikattu jopa 20 prosenttia.

Mikäli tuotanto viivästyy, on sillä luonnollisesti ikäviä seurauksia Applelle. Julkaisua tuskin lykätään, mutta tuotantomäärien jäädessä tavoitteesta voi tuloksena olla saatavuusongelmia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan massatuotantovaihe kestäisi kesäkuusta syyskuuhun, mutta mikäli WSJ:n tiedot pitävät paikkansa, alkaisi iPhone 12:n tuotanto vasta heinäkuussa.

Myös Applea tarkasti seuraava Cult of Mac -sivusto ounastelee, että iPhone 12 tulisi myyntiin aikaisintaan lokakuussa. Jo aiemmin keväällä useat alaa seuraavat tietovuotajat uumoilivat iPhonen myöhästyvän aikataulusta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun iPhonen tuotannossa on ongelmia. Syyskuussa 2017 julkaistu iPhone X saapui kauppoihin vasta saman vuoden marraskuussa tuotantovaikeuksien takia. Vuoden 2018 iPhone XR:ää saatiin odottaa lokakuuhun asti LCD-näyttöjen tuotanto-ongelmien takia.