5g-puhelinten markkinoilla alkaa olla jo tarjontaa yllin kyllin. Kiinnostus laitteita kohtaan kasvaa, kun verkkojen kattavuus paranee ja valmistajat saavat kauppoihin ihka ensimmäisen polven luureja edullisempia puhelimia. Yksi iso tekijä on kuitenkin joukosta poissa: 5g-iPhonea ei ole näkynyt eikä kuulunut.

Apple joutui jo hyvissä ajoin viime vuonna ilmoittamaan, että 5g-puhelimen julkistus siirtyy tälle vuodelle. Perinteisesti uudet iPhone-mallit on esitelty syyskuussa, mutta jo keväällä uumoiltiin, ettei tähän aikatauluun tänä vuonna kyetä. Syyksi kerrottiin muun muassa koronan aiheuttamia matkustusrajoituksia.

The Verge huomasi, että siruvalmistaja Qualcomm saattoi rivien välistä juuri vahvistaa 5g-iPhonen myöhästymisen toivotusta aikataulusta. Qualcomm toimittaa muun muassa 5g-modeemeja, myös Applen tuleviin puhelimiin.

Asia nousi esiin Qualcommin tuloskatsauksen yhteydessä. Yhtiö varoitti, että sen heinä-syyskuun kattavan kauden tulokseen ”vaikuttaa osaltaan maailmanlaajuisen 5g-lippulaivapuhelimen julkaisemisen viivästyminen”. Applea ei luonnollisesti mainita, mutta tuntomerkit sopivat nappiin.

Reutersille antamassa haastattelussa Qualcommin talousjohtaja Akash Palkhiwala täsmensi, ettei viivästyminen ole todennäköisesti pitkä, mutta siirtää joitakin komponenttitoimituksia lokakuussa alkavalle vuosineljännekselle.

Tästä voidaan melkoisella varmuudella päätellä, että Apple saanee 5g-iPhonen myyntiin vielä tänä vuonna, mutta ei haluamassaan aikataulussa.