Apple Watchin putoamisen havaitseva ominaisuus tuli tarpeelliseksi, kun Yhdysvaltojen Arizonassa asuva menetti tajuntansa, BGR kirjoittaa.

Apple Watch soitti hätäkeskukseen ja ensiapu saapui paikalle. Mies löydettiin maasta makaamassa Applen älykello kädessään.

Hätäkeskuksesta kerrottiin myöhemmin, että vaihde oli vastaanottanut automaattisen puhelun, jossa ilmoitettiin miehen sijainnin koordinaatit ja kerrottiin hänen tarvitsevan apua, Ktar News kirjoittaa.

"Hän ei olisi koskaan pystynyt itse antamaan meille sijaintiaan tai tietoja tapahtumasta", Adriana Cacciola hätäkeskuksesta kertoo. "Hän ei edes tiennyt, että apua oli tulossa, ennen kuin saavuimme paikalle."

Putoamisen havaitseva kiihtyvyysanturi löytyy kaikista Apple Watch 4 -sukupolven älykelloista ja sitä tuoreemmista versioista. Se havaitsee kovan pudotuksen ranteeseen asetettuna ja alkaa tarkkailla, liikkuuko henkilö.

Laite väräyttää käyttäjän rannetta, päästää hälytysäänen ja antaa valita näytöltä, soittaako se hätänumeroon vai onko käyttäjällä asiat kunnossa, Applen tukisivuilla kerrotaan.

Jos kello ei saa minuuttiin vastausta eikä havaitse liikettä, se soittaa hätänumeroon. Se ilmoittaa hälytyksestä myös laitteeseen ohjelmoiduille kontakteille.

Toiminto on automaattisesti pois päältä kaikilla alle 65-vuotiailla käyttäjillä, nuoremmat voivat ottaa sen käyttöönsä manuaalisesti.