Applen viime viikolla julkaisema WatchOS 7 -käyttöjärjestelmä on aiheuttanut suuria ongelmia Apple Watch 3:n käyttäjille, kirjoittaa 9to5mac.

Järjestelmäpäivityksen piti tuoda uusia ominaisuuksia muun muassa kellotauluun ja unenseurantaan, mutta 3-sarjan kellojen käyttäjät ovat joutuneet painimaan bugisen ja lagisen järjestelmän kanssa. Kellot ovat Applen oman foorumin käyttäjäraporttien mukaan muun muassa sammuneet ja käynnistyneet omia aikojaan useita kertoja päivässä.

Sen lisäksi kellot ovat lukkiutuneet itsekseen ja hukanneet yhteyden käyttäjän puhelimeen. Näyttöelementtien, kuten säätiedon ja päivämäärän näyttämisessä on niin ikään ollut ongelmia. Foorumilla puhutaan myös heikentyneestä akkukestosta. Myös aktiivisuutta seuraavat tilastot ovat saattaneet tyhjentyä.

Moni on nimittänyt WatchOS 7:ää ”kaikkien aikojen huonoimmaksi päivitykseksi.”

Käyttäjien turhautumista lisää se, ettei kellon järjestelmää voi palauttaa takaisin WatchOS 6:een, joka useimpien kommenttien mukaan toimi moitteetta. Myöskään Applen korjauspäivitys WatchOS 7.0.1 ei ole korjannut käyttäjien ongelmia.

Voi olla, että kolme vuotta sitten julkaistun Watch 3:n laitteisto ei riitä pyörittämään WatchOS 7:ää. Mikäli ongelmat johtuvat laitteistosta, ne tuskin tulevat helpottamaan tulevienkaan järjestelmäversioiden myötä.