Tähän asti Windowsin ystävät ovat voineet asentaa Macbook-laitteisiinsa Windows 10:n Boot Camp -ominaisuuden avulla, mutta vastaisuudessa se ei enää tule onnistumaan.

Syynä on Applen päätös siirtyä Macbookeissa omiin arm-pohjaisiin suorittimiin, joita yhtiö kutsuu nimellä Apple Silicon.

Arm-suoritinten lisäksi Apple julkisi Rosetta 2 -nimellä tunnetun ohjelmakooditulkin, jonka tarkoituksena on mahdollistaa nykyisten sovellusten toimivuus arm-suorittimilla varustetuissa Macbookeissa. Mikäli tulkkia ei olisi, täytyisi kaikki x86-sovellukset kääntää uudelleen arm-arkkitehtuurille.

Rosetta 2 ei kuitenkaan osaa tulkita koodia, jota Boot Camp -ominaisuus tarvitsee toimiakseen, Windows Latest kirjoittaa.

Microsoftilla on tarjolla myös arm-pohjaisille laitteille kehitetty Windows 10 for ARM, mutta yhtiö lisensoi sitä vain oem-laitevalmistajien käyttöön. Microsoftin mukaan virallista tapaa asentaa Windows 10 uusiin arm-pohjaisiin Macbook-laitteisiin ei yksinkertaisesti ole.

MacOS 11 Big Sur -käyttöjärjestelmä on eri asia. Päivitys tullaan jakelemaan myös vanhemmille Intelin suorittimilla varustetuille Macbook-tietokoneille, ja Boot Camp -ominaisuus toimii normaalisti päivityksen jälkeenkin.