Applen on tiedetty jo pitkään valmistelevan jotakin robottiautoihin liittyvää. Yksityiskohtia projektista on tihkunut julkisuuteen kuitenkin hyvin vähän.

Nyt Apple on vahvistanut Axiosille ostaneensa autonomista ajamista kehittävän Drive.ai:n. Kauppa todistaa ainakin sen, että robottiautoprojekti on edelleen ylipäätään vireillä.

Vuonna 2015 perustetun Drive.ai:n perässä oli useita yhtiöitä, mutta lopulta ostajaksi valikoitui Apple. The Informationin mukaan sopivaa ostajaa ehdittiin etsiä ainakin helmikuusta lähtien.

Kauppahintaa ei ole paljastettu. Vielä muutama vuosi sitten Drive.ai:n arvoksi arvioitiin 200 miljoonaa dollaria. Nyt arvo on huomattavasti alhaisempi, ja Applen arvellaankin maksaneen alle 77 miljoonaa dollaria. Sen verran Drive.ai on yhteensä kerännyt rahoitusta nelivuotisen taipaleensa aikana.

Vain hetkeä ennen Apple-kaupan tuloa julki Drive.ai oli ilmoittanut viranomaisille lopettavansa toimintansa kesäkuun loppuun mennessä ja irtisanovansa 90 työntekijää. Ostaja vaikuttaisi siis löytyneen viime hetkellä.

Yrityskauppa näyttäisi tarkoittavan töiden jatkumista ainakin osalle yhtiön 90 työntekijästä. TechCrunchin mukaan ainakin viisi työntekijää on jo nyt päivittänyt LinkedInissä Applen uudeksi työnantajakseen.