Alun perin palkkiot eivät yksinkertaisesti kelvanneet, sillä muut tahot maksoivat Applea paremmin.

Esimerkiksi lukittujen iPhone-luurien avaamiseen erikoistunut GrayShift ja vakoiluhakkeroinnilla rahoiksi lyönyt Azimuth perustavat ison osan bisneksestään iOS-haavoittuvuuksille, ja on niiden intresseissä, että tiedot bugeista eivät päädy Applen korviin.

Toiset taas halusivat hyödyntää heikkouksia omissa projekteissaan, kuten voidakseen tutkia iOS:n toimintaa jatkossakin.

Motherboard kertoo, että Applen raha kelpaisi viimein myös buginmetsästäjille.

Zimperium-tietoturvayhtiön tutkija Adam Donefeld on kertonut paljastaneensa Applelle useita iOS-bugeja, ja saanut niistä myös maksun.

Näin ei aina käy. Motherboardin lähteiden mukaan hakkereiden haluttomuus palkkionmetsästykseen kumpuaa osin siitä, että Applella on metsästäjien keskuudessa huono maine. Yhtiö ei nimittäin aina lunasta omaa osuttaan diilistä.

Eräs anonyyminä pysyttelevä tutkija kertoo, että hän on toimittanut Applen tietoon lukuisia bugeja. Tänä vuonna hän ei ole kuitenkaan maksuja ole saanut, ja viime vuodenkin palkkiot ovat edelleen rästissä.

Toinen hakkeri kertoo, että hän ilmoitti haavoittuvuuden, mutta kun hän ehti laatia sitä käyttävän haittaohjelman osoittamaan, miten haavoittuvuuteen isketään, se oli jo tilkitty, eikä hakkerille maksettu mitään.

Kuuluisin tapaus maksamattomista palkkioista on Ian Beer, tunnettu Googlelle työskentelevä eliittihakkeri. Beer on löytänyt Applelle yhteensä 2,5 miljoonan dollarin edestä bugeja, eikä niitä ole maksettu vieläkään. Beer haastoi Applen julkisesti maksamaan rästissä olevat liksat Amnestylle.