Applen toimitusjohtaja Tim Cook ei usko, että asiakkaat haluavat yhtiön yhdistävän Macin ja iPadin. Apple haluaa pitää laitteet erillään, jotta se voi välttää kompromissit.

Cookin mukaan joillain käyttäjillä on fiksaatio Macin ja iPadin yhdistämiseen. Hän ei usko yhdistämisen olevan se, mitä asiakkaat oikeasti haluavat. Cook puolustaa laitteiden erillään pitämistä sillä, että ne ovat molemmat erinomaisia siinä, mihin käyttötarkoitukseen ne on kehitetty.

Cookin mukaan hän käyttää Macia töissä ja iPadia vapaa-aikana, sillä ”hän rakastaa käyttää kaikkea”, Mac Rumors kirjoittaa.

Cook ei ole vaihtanut mielipidettään laitefuusioista. Hän totesi jo vuonna 2015, että Apple haluaa valmistaa sekä maailman parhaan tietokoneen että tabletin. Näiden kahden laitteen yhdistäminen vesittäisi hänen mukaansa tuon tavoitteen. Se tarkoittaisi samalla kompromisseja, joita Apple ei halua tehdä.

Yhtiö haluaa kuitenkin jatkossa tuoda eri laitealustat lähemmäksi toisiaan. Esimakua tästä on jo saatu, mutta lisää on luvassa Bloombergin Mark Gurmanin mukaan iOS 12:n sekä MacOS 10.14:n myötä. Tuolloin kehittäjille on tarkoitus tarjota työkaluja, joiden avulla he voivat kehittää sovelluksia, jotka toimivat sekä kosketusnäytöillä, hiirellä että trackpad-ohjauslevyllä.

Cook on aiemmin ehtinyt irvailla Microsoftille yhtiön hybridilaitteita kohtaan osoittamasta mielenkiinnosta. Hänen aiempien sanojensa mukaan jääkaapin ja leivänpaahtimen voi yhdistää, mutta lopputulos ei palvele käyttäjiä.