Apple on vuosikausia tunnettu Piilaaksossa salaperäisenä yhtiönä, joka ei paljasta tuotteistaan liikoja ennen kuin se itse niin haluaa. Salailu on pätenyt myös yrityksen sisäiseen kulttuuriin, ainakin tähän asti.

The Vergen mukaan yhtiön linja sosiaalisista ongelmista tehtyihin julkisiin avauksiin on höllentymässä. Yksi viimeaikainen esimerkki tästä nähtiin, kun naisvihamielisistä ja rasistisista lausunnoistaan tunnettu Antonio García Martínez sai pikaiset potkut.

Martínezin palkkauksesta nousi kohu, kun somessa ja uutissivustoilla levisi yli 2000 Applen työntekijän allekirjoittama vetoomus, jossa yhtiön johtoa vaadittiin miettimään uudelleen miehen palkkaamista.

Vain viikkoa myöhemmin joukko Applen muslimityöntekijöitä vetosi yhtiön johtoa tekemään Palestiinaa tukevan julkisen kannanoton. Kun toimitusjohtaja Tim Cookilta ei kuulunut vastausta, vetoomus vuodettiin Vergelle.

Tapaukset ovat sikäli merkittäviä, että Applen työntekijät eivät ole juuri kertoneet yhtiön asioista julkisuuteen. Ongelmia on käsitelty lähinnä yhtiön sisällä.

Yhtiön säännöt kieltävät työntekijöitä potkujenkin uhalla kielimästä kehitteillä olevista tuotteista julkisuuteen, mutta työkulttuuriin säännöt eivät varsinaisesti päde. Sen sijaan salassapidon kulttuuri on tähän saakka ollut käytössä sanattomana sopimuksena myös muissa asioissa.

Antonio García Martínezin tapauksen myötä normi on murtumassa, piti Apple siitä tai ei. Työntekijät saattavat jatkossakin hyvinkin tviittailla yhtiön asioista.

”Luulen, että tämä on tehnyt pysyvän muutoksen Applen kulttuuriin”, eräs Applen työntekijä kommentoi viimeaikaisia tapahtumia Vergelle.