Applen entinen toimitusjohtaja ja visionäärinä pidetty Steve Jobs vihasi niin kiihkeästi erään Microsoft-pomon stylus-kosketuskynähehkutusta, että se johti iPad-tablet-tietokoneen syntyyn.

Entinen Apple-pomo Scott Forstall paljastaa paneelikeskustelussa, että iPhonea ei välttämättä koskaan olisi syntynyt, ellei Jobs olisi ärsyyntynyt Microsoft-pomon tablet- ja stylus-hehkutuksesta niin pahasti, että päätti näyttää tälle mihin tablet-tietokone voi todellisuudessa pystyä.

Jobs tunnettiin erittäin kosketuskynävastaisena ihmisenä. Kosketuskynän sijaan Jobs luotti sormikosketuksella ohjattaviin kosketusnäyttöihin.

”IPhonella itsellään oli hyvin epäsuora kulku. Olimme työskennelleet hyvin omituisen alun saaneen tablet-projektin parissa. Se alkoi, koska Steve vihasi tätä erästä kaveria Microsoftilla”, Forstall paljastaa.

Forstallin paljastus tukee Jobsin omaa kertomusta, jonka hän esitti Walter Isaacsonsin elämäkerrassa ”Steve Jobs”. Jobsin kerrotaan sanoneen: ”Tällä päivällisellä hän puhui minulle siitä [styluksesta ja tabletista] varmaan noin kymmenettä kertaa. Olin niin kyllästynyt, että kun tulin kotiin, niin sanoin: ’V*tut, näytetään hänelle mitä tablet-tietokone voi oikeasti olla.'”

Apple esitteli ensimmäisen iPadin vuonna 2010, kolme vuotta iPhonen julkistuksen jälkeen. Yhtiö oli kuitenkin työskennellyt tabletin parissa jo ennen kuin iPhone näki päivänvalon, Cnet kirjoittaa.

Älypuhelin meni Forstallin mukaan etusijalle sen jälkeen, kun Jobs oli ymmärtänyt puhelimien iPod-laitteille aiheuttaman uhan. Jobs pyysi Forstallia kutistamaan tämän esittelemän tablet-ohjelmiston sopimaan älypuhelimeen. Kun Jobs sai nähtäväkseen puhelimeen tarkoitetun sovellusversion, hän laittoi iPad-projektin hetkeksi jäihin.