Muutamat käyttäjät valittavat yhteisöpalvelu Redditissä sekä Applen tukifoorumilla, että heidän uuden iPhone X -älypuhelimensa näytön oikeassa reunassa kulkee ylhäältä alas vihreä viiva. Ongelman laajuudesta ei toistaiseksi ole tietoa, sillä Apple ei ole kommentoinut sitä virallisesti.

Uuden iPhone X:n selkeä myyntivaltti on Samsungin valmistama oled-näyttö, jonka ympärille puhelimen käyttökokemus rakentuu. Siksi onkin erityisen ärsyttävää, että näytössä esiintyy ongelmia, Engadget kirjoittaa.

Vihreä viiva ei vaikuta puhelimen käyttöön tai toimintaan, mutta se näkyy ärsyttävän selkeästi. Ongelmasta ei pääse eroon perinteisiä kikkoja käyttämällä, kuten käynnistämällä puhelin uudelleen. Kyseessä saattaa hyvin olla rautavika. Ongelmasta kärsivät ovat todennäköisesti oikeutettuja vaihtokappaleeseen, Engadget huomauttaa.

Kyseessä on Applen ensimmäinen oled-näyttöä hyödyntävä iPhone-älypuhelin, joten kasvukipuja on odotettavissa. Myös Samsung on kärsinyt oled-näyttöjen aiheuttamista ongelmista omissa älypuhelimissaan.

Tivi kirjoitti aiemmin iPhone X:n kosketusnäytön kärsivän kylmistä olosuhteista. Ongelmia ilmenee, vaikka lämpötila olisi nollan yläpuolella. Korjaus on tulossa.

My new #iPhoneX appears a green line on the screen😂, and the faceID can’t recognize me when I with glasses.@Apple @AppleSupport pic.twitter.com/Fgj5fg9v2x

— Lejia Peng (@fanguy9412) 6. marraskuuta 2017