Foxconn on aiemmin ollut yksi Applen luottoalihankkijoista. Se valmistaa 60-70 prosenttia iPhoneista, ja Apple onkin yksi Foxconnin suurimmista asiakkaista.

Tästä huolimatta miltei vankkumattomalta vaikuttanut liittouma on ajautunut vakavaan kriisiin.

The Information kertoo (maksumuurin takana), että Foxconnin voittomarginaali on yksinumeroinen luku, siinä missä Applen marginaali on lähempänä 40 prosenttia. Tämä luonnollisesti johtaa siihen, että tiukan paikan, kuten koronakriisin aikana, Foxconn on Applea ahtaammalla.

Tämä puolestaan johtaa siihen, että Foxconn on yrittänyt löytää tapoja leikata kulujaan. Se on yrittänyt myydä omia valmistuslaitteitaan, mutta ne eivät ole menneet kaupaksi toivotulla tavalla. Foxconn on myös ryhtynyt valmistamaan tarvittavia materiaalejaan itse, kuten puhelinten ruutujen kiillottamiseen tarkoitettuja kemikaaleja.

The Information sanoo Foxconnin myös käyttävän kyseenalaisia taktiikoita kasvattaakseen voittojaan.

Macrumorsin mukaan Foxconn rutiininomaisesti kertoo Applelle, että se on palkannut enemmän työntekijöitä kuin mitä se todellisuudessa on tehnyt. Foxconn myös käyttää Applen omistamia laitteita valmistaessaan osia Applen kilpailijoille.

Yhtiö on myös oikaissut mutkia suoriksi komponentti- ja tuotetestauksessa. Se on muun muassa sekundakännyköiden tuhoamisen sijasta, kuten Apple vaatii, vain vähän siistinyt niitä ja laittanut ne uudelleen eteenpäin Applelle. Yhtiön työntekijöitä myös kärähti tuhottavaksi määrättyjen osien toimittamisesta iPhone-väärennösten tekemiseen.

Kaikesta puliveivaamisesta suivaantuneena Apple on kasvattanut Foxconnin tiloissa olevien laitteiden ja Applen tuotteiden parissa pakertavien työntekijöiden valvontaa.

Applen ja Foxconnin välit tuskin paranevat tästä mitenkään ripeästi, etenkään kun Apple on avoimesti sanonut haluavansa hajauttaa tuotantoketjua useille alihankkijoille.