Apple toi viime vuoden lopulla markkinoille omilla M1-suorittimillaan varustettuja tietokoneita – pitkän Intel-kauden jälkeen. Koneet ovat saaneet kiitosta niin suorituskyvystään kuin vähävirtaisuudestaan.

Täydellisiä eivät tunnu olevan nekään, vaan jotkut käyttäjät ovat valittaneet merkillisistä ongelmista. The Vergen toimittaja Jay Peters on saanut tutustua niihin omakohtaisesti:

”Rakastan M1 MacBook Airia, mutta yksi ongelma siinä on. Silloin tällöin näytönsäästäjä kaappaa koko koneen haltuunsa, vaikka en edes käytä näytönsäästäjää. Kone on käyttökelvoton, kunnes suljen sen kannen ja avaan uudestaan.”

Samasta asiasta on kirjoittanut myös Macrumors, joka arvelee vian olevan jollakin tavalla kytköksissä Applen uusimman Big Sur -käyttöjärjestelmän tuomaan pikavaihto-ominaisuuteen (Fast User Switching). Sen avulla voidaan vaihtaa tietokoneen käyttäjätililtä toiselle kirjautumatta pois ensimmäiseltä tililtä.

Näytönsäästäjäongelma on havaittu myös Intelin suoritinta käyttävällä Macilla, mutta suurin osa valituksista koskee M1-koneita. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, onko syy käyttöjärjestelmässä vai koneessa. Mutta koska molemmat tulevat samalta sylttytehtaalta, syyttävä sormi voidaan kääntää joka tapauksessa Applen suuntaan.