Siinä missä kilpailijat ovat huippuluokan älypuhelimissaan jo hetken aikaa tarjonneet 90:n tai 120 hertsin virkistystaajuudella varustettuja näyttöjä, on Apple pysytellyt sitkeästi 60 hertsin näytöissä. Myöhemmin tänä vuonna julkaistavat iPhone 13 -mallit saattavat hyvinkin muuttaa tilannetta, uutisoi BGR.

Korkeamman virkistystaajuuden näytöt eivät Applelle ole vieras asia, sillä jo vuonna 2017 esitellyissä iPad Pro -malleissa oli käytössä muuttuvalla virkistystaajuudella varustetut näytöt, jotka ylsivät parhaimmillaan 120 hertsiin. Applen puhelimissa ei vastaavia kuitenkaan ole nähty, ja syyksi on arvailtu akkukestoa.

Korkea virkistystaajuus nostaa virrankulutusta, mistä on muutamissa kilpailijoiden puhelimissa saatu varoittavia esimerkkejä. Niinpä huhuissa on arveltu, että Apple toisi korkeamman virkistystaajuuden vain iPhoneista suurimpaan, Pro Max -versioon, jossa on myös suurin akku.

Näyttötekniikka-analyytikko Ross Young kertoo kuitenkin Twitterissä, että näin ei ole, vaan muuttuvan virkistystaajuuden mahdollistava LTPO-tekniikka on tulossa molempiin, isompaan ja pienempään iPhone Pro -malliin tänä vuonna.

Aiemmin LTPO-tekniikkaa on käytetty muun muassa Apple Watcheissa, joissa näytön virkistystaajuus voidaan virrankulutuksen pienentämiseksi pudottaa vain yhteen hertsiin. Vastaava teknologia iPhoneissa voisi puolestaan nostaa virkistystaajuuden esimerkiksi pelatessa korkeammalle, akkukeston kustannuksella.