Apple julkaisi juuri uudet versiot iOS-, iPadOS- ja macOS-käyttöjärjestelmistään. Ne asennettuaan pääsee Apple Musicin asetuksista säätämään äänenlaadun entistä paremmalle tasolle.

Ylivoimaisesti valtaosa eri suoratoistopalvelujen välittämästä musiikista on pakattu, jotta dataa ei tarvitsisi siirtää niin paljon. Pakkaaminen heikentää aina ääntä, pahimmillaan niin, ettei tarvitse olla edes kultakorva kuullakseen sen.

Apple Music toi nyt valittavaksi vaihtoehdon, jossa pakkaaminen ei hävitä mitään sellaista, mikä alkuperäisessä äänitallenteessa on mukana. Häviöttömän (lossless) toiston voi käydä kytkemässä käyttöön Apple Musicin ääniasetuksista, joista löytyy myös tarkempia säätöjä äänenlaadulle.

Parhaasta äänestä nauttiminen edellyttää myös sitä, että laitteisto on kunnossa. Ikävä kyllä esimerkiksi suosituilla bluetooth-kuulokkeilla häviöttömästä äänestä ei ole iloa, kuulokkeet pitää kytkeä laitteen kuulokeliittimeen ihan perinteisesti johdolla.

Koko musiikkikirjaston sisältökään ei ole vielä kokenut kohennusta. The Vergen mukaan Apple sanoo, että tällä hetkellä Apple Musicin kappaleista 20 miljoonaa on kuunneltavissa häviöttömästi pakattuna. Koko 75 miljoonan kappaleen luvataan olevan valmiina tähän vuoden loppuun mennessä.

Parasta käyttäjän kannalta on se, että Apple ei peri laadukkaammasta äänestä lisähintaa, kuten moni muu musiikkipalvelu tekee. Tarkempia tietoja asiasta voi tutkia Applen tukisivulta.

Häviöttömän pakkaamisen lisäksi käyttöön otettiin tilaääni (spatial). Sen laitevaatimukset ovat vielä kireämmät ja musiikkivalikoima vastaavasti toistaiseksi suppeampi.