Vuosia odotettu Applen siirtyminen omien suorittimien käyttöön on tapahtumassa paraikaa. Uusien, Applen M1-suoritinta käyttävien koneiden testitulokset ovat erittäin lupaavia, Macrumors kertoo.

Geekbench-testisivustolle on jo aiemmin ilmestynyt Applen testikoneiden tuloksia. Niiden mukaan M1-suoritinta hyödyntävät koneet jätättävät laskentatehossa Intel-Macit selvästi jälkeensä. Nyt sivustolle on ilmestynyt myös uudenlainen testitulos, jossa M1-suorittimella ajetaan Rosetta 2 -emulointia. Sen avulla uudenlaisella M1-suorittimella voidaan ajaa perinteiselle x86-suorittimille kirjoitettuja ohjelmia.

Emulointi luonnollisesti hidastaa koneen toimintaa hieman verrattuna suoraan M1-suorittimille kirjoitetun koodin ajamiseen. Macrumorsin mukaan suorituskyky jää noin 78-79 prosenttiin natiivikoodiin verrattuna. Tulos on kuitenkin huima, sillä emuloimallakin saatu yhden ytimen Geekbench-tulos 1313 pistettä on suurempi lukema kuin millään x86-pohjaisella Mac-tietokoneella. Jälkeen jää jopa Intelin Core i9-10910 -suoritinta käyttävällä iMacilla saatu tulos 1251.

Useammalla ytimellä Intel vielä sentään pärjää. Multicore-testissä Rosetta 2 nappasi kelpo tuloksen 5888 pistettä. Kovempia lukemia on kuitenkin saatu esimerkiksi Core i7 7800-pohjaisilla iMaceilla (6040) kuin Mac Pro -huippumalleillakin, joilla on ylletty Intel Xeon -suoritinten voimalla huimaan 18961 pisteeseen.

Mac-koneiden testituloksia voi käydä vertailemassa Geekbenchin sivuilla.