Äänikomentopalveluiden tarjoajat olivat muutama viikko sitten vahvasti esillä, kun kävi ilmi, että ne käyttävät ihmisiä nauhoitusten kuuntelemiseksi. Kuuntelua tehtiin yhtiöiden mukaan siksi, että palvelut tunnistaisivat paremmin erilaisia murteita ja puhetapoja, jolloin palveluita saatiin parannettua. Mukana listalla olivat muun muassa Apple, Google ja Facebook.

Nyt Apple on julkaissut tiedotteen, jossa yhtiö kertoo parantaneensa Sirin tietoturvaa. Apple pahoittelee tilannetta:

”Emme ole täysin noudattaneet korkeita standardejamme äänitallenteiden kuuntelemisessa, ja pahoittelemme tätä. Kuten aiemmin ilmoitimme, olemme keskeyttäneet Sirin luokitteluohjelman. Aiomme jatkaa tätä myöhemmin syksyllä ohjelmistopäivitysten ja niistä kuluttajille kertomisen myötä”, Applelta kerrotaan.

Apple kertoo myös tarkemmin tekemistään muutoksista asiaan liittyen. Apple ei enää säilytä Siri-äänitallenteita, mutta yhtiö jatkaa tietokoneella luotujen jäljennösten käyttämistä Sirin parantamiseksi. Tämän lisäksi käyttäjät voivat antaa erillisen luvan auttaa Sirin kehityksessä antamalla Applen käyttää äänitallenteita. Jos luvan kuunteluun antaa, vain Applen työntekijöillä on lupa kuunnella niitä. Vahingossa käynnistyneet nauhoitukset pyritään yhtiön mukaan poistamaan.

”Apple on sitoutunut asettamaan kuluttajat kaiken edelle, mikä tarkoittaa myös heidän yksityisyytensä suojaamista. Kehitimme Sirin helpottamaan asioiden hoitamista, ilman, että käyttäjien täytyy tehdä kompromisseja yksityisyyteensä liittyen”, Apple kertoo.

Guardianin mukaan Euroopassa työskentelee satoja ihmisiä, jotka käyvät läpi Siri-nauhoituksia virheiden välttämiseksi. Lehden mukaan yli 300 asian parissa työskennellyttä ihmistä on irtisanottu uudistuksen myötä pelkästään Irlannin pisteessä. Irtisanomiset aloitettiin lähteiden mukaan elokuun alussa.