Applen tuoreimmassa MacBook Pro -mallissa näppäimistöön on upotettu yhden näppäinrivin korvaava näyttö eli Touch Bar. Nyt yhtiö vaikuttaisi ainakin pohtineen ajatuksen viemistä selvästi seuraavalle tasolle. Applelle on nimittäin myönnetty patentti kannettavaa tietokonetta muistuttavaan laitteeseen, jossa näppäimistön paikalla olisi toinen kosketusnäyttö.

Patentin on havainnut Patently Apple -sivusto ja siitä kirjoittaa muun muassa The Verge.

Patentissa kuvaillaan laitetta, jossa näppäimistön korvaava kosketusnäyttöosa voi olla joko perinteiseen tapaan saranoilla kiinni yläosassa kannetavien tapaan tai irrotettavissa samaan tapaan kuin esimerkiksi Microsoftin Surface Book -kannettavissa.

Virallisesti patentin aihe on ”kaksinäyttöinen laite parannetulla näkyvyydellä ja heijastusten estolla”. Heijastusten esto viittaa siihen, että patentissa kuvaillaan polarisaatiota muokkaavia kalvoja, joilla estetään näyttöjen toisiinsa aiheuttamat heijastukset.

Kuten aina patenttien tapauksessa, Applella ei välttämättä ole mitään aikomusta valmistaa tätäkään laitetta lähiaikoina.

Applen ajatus kahdesta näytöstä ei ole uusi, sillä esimerkiksi kiinalainen Lenovo julkaisi jo viime vuonna Yoga Book -kannettavan kosketusnäyttöön perustuvalla näppäimistöllä.