Applen perustaja Steve Wozniak on liittynyt mukaan YouTubea vastaan nostettuun kanteeseen hänen kuvaansa käyttäen tehdyn huijauksen takia. Katsojia on petkutettu lähettämään bitcoineja huijareille, kertoo Business Insider.

Huijauksessa käytetään kuva- ja videomateriaalia Wozniakista, minkä avulla käyttäjiä vakuutettiin lähettämään bitcoineja huijareille lupaamalla tuplata ne. YouTubessa on ollut tämän kaltaisia videoita jo kuukausien ajan, ja käyttäjiltä on varastettu miljoonia euroja oikeusjutun mukaan.

Wozniak ei ole kuitenkaan ainoa jota on käytetty näissä videoissa. Kanteessa esitetään kuvakaappauksia videoista, joissa Bill Gatesin, Elon Muskin ja Michael Dellin (Dell) avulla yritetään huijata bitcoineja.

Ei ole varmuutta kuka on videoiden takana. Kanne koskeekin sitä, kuinka YouTube hoiti tilanteen. Videot ovat kiertäneet ympäri alustaa, ja YouTube ei ole toiminut haasteen mukaan tarpeeksi tehokkaasti videoiden poistamiseksi.

YouTube ei ole vastannut Wozniakin pyyntöihin videoiden poistamisesta. Oikeusjutussa on 17 kantajaa Wozniakin lisäksi. Kaikki ovat YouTubessa tapahtuneiden kryptovaluuttahuijauksien uhreja.

”Otamme alustallamme tapahtuvat huijaukset vakavasti, ja toimimme nopeasti, jos huomaamme sääntöjen rikkomista”, YouTuben edustaja kertoi Business Insiderille.