Apple on kertonut sen kannettavien iPod-musiikkisoittimien tulleen tiensä päähän. Viimeisenä mallistossa on tarjolla ollut iPod Touch, joka on viimeksi päivittynyt toukokuussa 2019. Nyt yhtiö on kertonut, että iPod Toucheja myydään niin kauan kuin varastoja riittää ja tarina päättyy siihen.

Ensimmäinen iPod esiteltiin syksyllä 2001 ja vaikka se ei ollut markkinoiden ensimmäinen mp3-soitin, sen ominaisuudet ja erityisesti pieneen kuoreen pakattu suuri tallennustila auttoivat tekemään siitä menestyksen. Kun seuraavana vuonna iPodista tehtiin myös Windows-yhteensopiva versio, lähti Applen kannettava soitin todella lentoon.

Applen kannettava soitin näytteli merkittävää roolia niin musiikin digitaalisen myynnin kuin yhtiön itsensäkin mullistuksessa ja nousussa.

Kannettavat musiikkisoittimet pysyivät yhtiön valikoimissa pitkään vielä iPhonen esittelyn jälkeenkin, vaikka älypuhelimien suosion lisääntyminen alkoikin syödä kannettavien soittimien myyntiä. Kun Apple vuonna 2007 esitteli ensimmäisen iPhonen, oli yksi sen myyntivalteista sisäänrakennettu, kosketusnäytöllinen iPod.

Kuin iPhone ilman puhelinta. Apple myy varastot tyhjiksi iPod Touchista ja sitten on iPodin tarina saanut päätöksensä.

Applen sivuilta on vielä ostettavissa uusi iPod Touch. Se on varustettu A10-sirulla, joka alkujaan esiteltiin iPhone 7:n yhteydessä vuonna 2016. Uusin iOS-käyttöjärjestelmä tukee edelleen iPod Toucheja.

Edullisin iPod Touch on varustettu 32 gigatavun tallennustilalla ja se maksaa 239 euroa. Kallein versio on varustettu 256 gigatavun tallennustilalla ja maksaa 459 euroa.