9to5macin mukaan Apple aikoi alun perin valmistaa odotetun Mac Pro -tietokoneen Kiinassa, mutta kun USA:n hallitus luopui kireistä 25 prosentin lisätullimaksuista kaikkiaan 10 komponentin osalta, Apple suostui valmistamaan Mac Pro -koneet Teksasissa.

Lisätullimaksut ovat seurausta USA:n ja Kiinan kiristyneistä väleistä. Kyseiset osat siis valmistetaan Kiinassa ja tuodaan Yhdysvaltoihin koneiden koontia varten, joten tulli vaatii maahantuonnista asiaankuuluvia tullimaksuja. Apple anoi poikkeuslupaa tuoda nämä tarvikkeet maahan ilman lisätulleja, ja hallitus suostui vaatimukseen.

Nyt Bloomberg kertoo, että Yhdysvaltain kauppaedustaja perui annetut lupaukset viiden komponentin osalta. Sen mukaan Apple ei onnistunut näyttämään toteen, että näissä osissa lisätulleista koituvat maksut aiheuttaisivat vakavaa haittaa Applelle tai muille Yhdysvaltain intresseille.

9to5mac kertoo, että lupaukset pyörrettiin muun muassa virtalähteen, latauskaapelin sekä suorittimen jäähdytysjärjestelmän kohdalla.

Joko päätöksestä täysin tietämättä tai ihan tarkoituksella Applen kasvoille läimäyttäen presidentti Donald Trump ylisti samana päivänä Twitterissä, kuinka Apple aikoo valmistaa Mac Pro -koneet Teksasissa.

Apple ei ole kommentoinut tilanteen äkillistä muutosta.

Teksasissa kuitenkin todennäköisesti pelätään nyt kovasti, että Apple toteuttaa uhkauksensa ja siirtää rahakkaan Mac Pro -toimintansa Kiinaan.

Lähde: Tivi