Applen ja Corelliumin välinen oikeustaistelu on periaatteessa yksinkertainen. Corellium tarjoaa tietoturvatutkijoille virtuaalista iOS-versiota, jonka avulla käyttöjärjestelmästä voi etsiä aukkoja. Applen mielestä tässä selvästi loukataan heidän tekijänoikeuksiaan. Applen mukaan Corellium myös yllyttää myymään löydökset korkeimmalle tarjoajalle ja on näin osaltaan tukemassa pahantahtoisten hakkereiden aikeita.

Corellium puolustelee toimiaan sillä, että heidän tarjoamansa palvelu tarjoaa työkalun hyvien puolella taisteleville hakkereille aukkojen etsimiseen iOS-käyttöjärjestelmästä.

Nyt asiaan on yllättäen puuttunut Yhdysvaltain oikeusministeriö, 9to5mac-sivusto kertoo. Ministeriötä kiinnostaa kovasti millaisia valokuvia Applen hallussa on. Yhtiö on kertonut aikovansa esittää oikeudessa todisteena omien tutkimustensa kautta hankkimiaan valokuvia. Kuvat paljastavat jotakin hyvin arkaluontoista, mutta kukaan Applen ulkopuolella ei tällä hetkellä tiedä mistä niissä on kyse. Ministeriö on ilmaissut voimakkaan halunsa päästä tarkastelemaan kuvia mahdollisimman nopeasti.

Erään lähteen mukaan oikeusministeriön erikoinen vaatimus liittyisi rikostutkintaan, joka ei suoranaisesti liity Appleen eikä Corelliumiin. Voi olla, että asia jää mysteeriksi ikuisiksi ajoiksi.