Apple tarjoaa vastaisuudessa mahdollisuuden ennakkotilata sovelluksia App Storen kautta.

Sovelluksia ilmestyy kuin sieniä sateella, eikä helmiä ole helppo löytää satojen vaihtoehtojen valtamerestä. Juuri tähän ongelmakohtaan Apple haluaa puuttua tarjoamalla kehittäjille mahdollisuuden tuoda sovellus tarjolle sovelluskauppaan korkeintaan 90 päivää ennen sen virallista julkaisua.

Applen mukaan ominaisuus on kehittäjille maksuton, minkä lisäksi ennakkotilausmahdollisuus ulotetaan koskemaan kaikkia yhtiön alustoja, mikä tarkoittaa käytännössä iOS-, MacOS- sekä TvOS-käyttöjärjestelmiä, Engadget kirjoittaa. Ainoa edellytys on se, että käyttöjärjestelmästä on käytössä sen viimeisin versio.

Ennakkotilaaminen ei myöskään tarkoita käyttäjille automaattista rahanmenoa. Apple laskuttaa sovelluksesta vasta sitten, kun se tulee virallisesti saataville.

Mikäli kehittäjä päättää muuttaa sovelluksen hintaa ennen sen julkaisua, Apple laskuttaa käyttäjää edullisimman vaihtoehdon mukaan. Jos hinta ennakkotilattaessa oli esimerkiksi viisi euroa, mutta julkaisun yhteydessä seitsemän, maksaa käyttäjä sovelluksesta viisi euroa.