Google on laittanut isoja panostuksia itsestään ajavien autojen kehittämiseen Waymo-tytäryhtiön kautta. Myös Apple kehittelee robottiautotekniikkaa, vaikka omaa Apple-autoa ei ilmeisesti ole luvassa. Valmistajien koeautojen onnettomuusluvuissa on hurja ero – Applen hyväksi.

Vaikka Applen auto joutui juuri onnettomuuden uhriksi, on se CultofMac-sivuston mukaan vasta toinen Applen autoille sattunut onnettomuus. Tuoreessa tapauksessa viereisellä kaistalla ajanut Toyota-kuski ajoi hiljaisella nopeudella kiinni Apple-auton kylkeen. Aiempi kohtaaminen oli klassinen peräänajotapaus.

Waymon autoille on sattunut peräti 17 kertaa enemmän onnettomuuksia, tänä vuonna jo 11 kappaletta. Tosin yhtiöiden ajamista testikilometreistä ei ole saatavilla vertailtavissa olevaa dataa, joten tilastot eivät välttämättä ole lainkaan vertailukelpoisia.

Testiajoneuvojen määrä sentään on tiedossa, Applella niitä on 70, Waymolla 88.

Suurin osa Waymon autoillekin sattuneista onnettomuuksista on johtunut muista autoista ja ihmiskuljettajista, ei ainakaan suoranaisesti robottiauton käyttäytymisestä.