Reutersin mukaan Apple on myöntynyt maksamaan 500 miljoonaa dollaria sovitellakseen ryhmäkanteen, jossa yhtiötä syytetään vanhojen iPhone-puhelimien tietoisesta hidastamisesta päivityksillä.

Laitteiden ”kuristamisen” syynä on epäilty olevan se, että Apple halusi kannustaa käyttäjiään hankkimaan yhtiön uudempia puhelinmalleja.

Sovitteluratkaisu tehtiin perjantai-iltana ja se vaatii vielä tuomarin hyväksynnän. Sovittelussa päädyttiin siihen, että kuristettujen laitteiden omistajat voivat hankkia Applelta 25 dollarin korvauksen. Korvattavaan hintaan vaikuttaa myös se, montako päivityksen kohteeksi joutunutta puhelinta käyttäjä omistaa.

Apple on itse kieltänyt toimineensa väärin. Oikeusasiakirjojen mukaan yhtiö pyrkii korvauksella välttämään raskasta oikeudenkäyntiprosessia ja siitä koituvia kuluja. Aikaisemmin yhtiö on selittänyt päivityksen sillä, että se pyrkii tasaamaan virrankulutusta puhelimissa, joista löytyy vanha akku.

Sovittelun piiriin kuuluvat seuraavat puhelimet, joissa on käytössä iOS 10.2.1 tai tuoreempi käyttöjärjestelmä: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus sekä SE.