Apple julkaisi viime viikolla uuden Apple Watch Series 5 -malliston, jossa on aina päällä oleva Always-On Retina -näyttö, sisäänrakennettu kompassi ja uusi kotelo.

Apple ei kuitenkaan maininnut parannellusta suorituskyvystä mitään. 9to5Mac-sivusto kirjoittaa, että asia saatettiin jättää mainitsematta siksi, ettei uuden malliston suorittimeen todella ole tehty parannuksia.

iOS kehittäjä Steve Troughton-Smith nimittäin kertoi keskiviikkona Twitterissä, että Apple Watch Series 5:ssa on saman sukupolven suoritin ja gpu eli grafiikkasuoritin kuin Apple Watch Series 4:ssa.

Tämä tieto löytyy hänen mukaansa uusimmasta Xcodesta eli Applen kehitysympäristöstä.

Apple itse kertoo verkkosivuillaan suorittimesta vain sen, että uudessa mallistossa on ”64-bittinen kaksiytiminen S5-suoritin joka on kaksi kertaa nopeampi kuin S3-prosessori”.

S5-termillä viitataan koko Series 5:n järjestelmäpiiriin, joka siis sisältää suorittimen, grafiikkapiirin ja modeemien lisäksi uuden näytön ajuripiirin sekä sisäänrakennetun kompassin. Järjestelmäpiiriin on kuitenkin jätetty sama suoritin ja gpu kuin Series 4:seen, jonka vuoksi lisätehoa ei ole tullut.

9to5Mac arvelee, että Apple halusi keskittyä tässä mallistossa prosessoriparannusten sijaan uusien asiakkaiden houkutteluun lisätyillä ominaisuuksilla.