Apple on päivittänyt sovelluskauppansa sääntöjä siten, että iOS-sovellukset voivat tästä lähtien lähettää mainoksia push-ilmoituksina, kirjoittaa Developer.

Muutos on sikäli mielenkiintoinen, että Apple on ollut perinteisesti hyvin tarkka käyttäjäkokemukseen vaikuttavista seikoista, jollaiseksi push-mainoksen voi helposti luokitella. Aiemmin sovelluskehittäjät eivät voineet käyttää push-ilmoituksia mainontaan, promootioon tai markkinointiin.

Mainoksia ei kuitenkaan pakkosyötetä, vaan ne vaativat käyttäjän hyväksynnän. Käyttäjien tulee myös uusien sääntöjen mukaan kyetä keskeyttämään mainosilmoitukset milloin vain haluavat.

Sääntömuutoksen tarkoituksena on tarjota kehittäjille lisämahdollisuuksia markkinointiin säilyttäen kontrollin käyttäjän omissa näpeissä. Push-mainoksilla esimerkiksi vaatebrändin oma sovellus voi tiedottaa käynnistyvästä alennusmyynnistä, josta voi olla käyttäjälle hyötyä.

Apple on saanut aiemmin kritiikkiä siitä, että se on sallinut itselleen toimia, joihin sovelluskehittäjillä ei ole lupaa. Applen omat push-ilmoitukset ovat toisinaan olleet hyvin mainosten kaltaisia.