Puhelinten outo nimeämistapa on herättänyt runsaasti spekulaatiota, ja vasta Applen markkinointipomo Phil Schillerin paljastus ratkaisi asian.

Aikoinaan iPhone 3GS -mallin S-kirjaimelle keksittiin selitykseksi sana ”speed” eli nopeus. Uuden XS-mallin selitykseksi on tarjottu esimerkiksi roomalaista kirjoitusasua mallinumerolle 10.5, ja ovatpa jotkut tarjonneet lausuntatapaa joka muistuttaa sanaa ”excess” (ylettömyys).

XR:lle puolestaan keksittiin selitys, jonka mukaan kyseessä on vain aakkosissa S-kirjainta edeltävä kirjain. Sopivaa R-kirjaimella alkavaa sanaa ei kuitenkaan ole tarjottu.

Schiller kommentoi antamassaan haastattelussa Engadgetille, että sen puolin XS kuin XR:kään ei tarkoita yhtään mitään. Ne ovat vain siistin kuuloisia kirjainyhdistelmiä.

”Rakastan autoja ja asioita jotka menevät kovaa, ja sekä R että S ovat kirjaimia joita käytetään urheiluautoissa merkitsemään ajoneuvoja, jotka ovat todella erityisiä”, Schiller sanoo.

The Next Web arvelee, että S ja R valikoituivat kirjaimiksi, koska Schiller fanittaa Audia, ja Audilla on R ja S -automallistot.

Spekulaatiolle ei siis ole enää tarvetta, mutta ratkaisu todennäköisesti ei ole muuta kuin massiivinen pettymys niille Apple-faneille, jotka toivoivat nimeämiskäytännön olevan jotain nerokasta ja uraauurtavaa Applen maineelle sopivaan tapaan.