Amazon ja Google käyvät kovaa kisaa älykaiutinmaailmassa. Apple on jäänyt kilpailussa lapsipuolen asemaan vanhalla ja kalliilla HomePod-laitteellaan. Lopulta vuosien odotuksen jälkeen markkinoille on tulossa myös edullisempi HomePod.

Alkuperäistä HomePodia voi käyttää helposti musiikin kuunteluun vain Apple Music -palvelun kanssa. Muiden palveluiden kanssa tarvitaan pientä kikkailua. Tähän moni musiikinystävä on toivonut muutosta.

Aggressiivisesti 99 dollariin hinnoitellun uutuuskaiuttimen esittelyssä sen mainittiin luonnollisesti tukevan Apple Music -palvelua, mutta myös iHeartRadio, radio.com ja Tune In mainittiin. Lähikuukausien aikana kaiuttimen luvattiin alkavan toimia myös Pandoran ja Amazon Musicin kanssa.

Erikoista kyllä, suoratoistopalveluiden jätti Spotify jäi kokonaan ilman mainintaa. Kenties tämä johtuu yhtiöiden välisen oikeustaistelun tulehduttamista väleistä, Input spekuloi. Apple on kuitenkin avaamassa HomePodia muillekin kehittäjille, joten Spotify voi pian soida suoraan sen älykaiuttimissa.