Applen M1-suorittimella varustetut Mac-tietokoneet ovat keränneet kehuja muun muassa suorituskyvystään, mutta kaikki uudet omistajat eivät ole varauksettoman tyytyväisiä hankintaansa. Laptop Mag uutisoi, että monet käyttäjät ovat tuskailleet ulkoisten näyttöjen kanssa, kun koneet eivät tunnu heräävän.

Laptop Magin mukaan Mac mini M1 ei aina herätä näyttöä, kun kone on ollut sammutettuna ja käynnistetään. Suomalaisella Hopeinen Omena -foorumilla muutamat käyttäjät valittelevat, että samaa ongelmaa ilmenee myös silloin, kun kone on ollut nukkumassa, eli ei täysin sammutettuna. Normaalisti näyttö menee virransäästötilaan, kun kone sammutetaan tai se menee nukkumaan, ja näyttö aktivoituu kun kone sen jälleen herättää, mutta uuden Mac minin kohdalla näin ei aina ole. Vika tuntuu koskevan sekä HDMI:llä, DisplayPortilla että Thunderboltilla yhdistettyjä näyttöjä.

Toistaiseksi ainoa toimiva konsti näytön herättämiseen vaikuttaisi olevan näytön irrottaminen koneesta ja kytkeminen takaisin kiinni. Tämä käy tietysti nopeasti ärsyttämään, jos näyttöä joutuu toistuvasti päivän mittaan irrottamaan ja kytkemään uudelleen.

Näyttöongelmien lisäksi uudet M1-Macit ovat jonkin verran kärsineet esimerkiksi bluetooth-yhteyden katkoksista sekä epävarmasti toimivasta AirDrop-tiedostonsiirrosta, mutta ongelmat eivät tunnu koskevan kaikkia käyttäjiä.