Uusissa iPhone 12 -puhelimissa on kuoren sisälle piilotettuna pieniä magneetteja, jotka pitävät Applen uuden Magsafe-laturin paikallaan. Langaton latausalusta siis asettuu niiden ansiosta juuri oikeaan kohtaan. Puhelimen voi myös napata pöydältä käteensä kesken latauksen ja laturi seuraa mukana.

Applelta harvemmin heruu sen kummempaa rakkautta Android-laitteille, mutta Magsafe-laturin kanssa tilanne onkin yllättäen toinen. Qi-standardia hyödyntävä laturi luonnollisesti lataa kaikki Qi-yhteensopivat älypuhelimet, mutta myös Magsafe-ominaisuus toimii ainakin yhdessä laitteessa.

AndroidPolice-sivuston testeissä nimittäin paljastui, että Samsungin Galaxy Z Fold 2 -mallin sisäiset magneetit on sijoitettu sattumalta juuri oikeaan paikkaan. Galaxy Z Fold 2 -puhelimessa magneetteja käytetään varmistamaan taittuvanäyttöisen puhelimen sulkeutuminen. Laturi toimii tämän ansiosta Samsungin huippupuhelimen kanssa lähes yhtä hyvin kuin Applen omien puhelinten kanssa.

Pieni, mutta mahdollisesti merkittävä ero toiminnasta kuitenkin löytyy. Apple-tuotteiden välinen magneettinen vetovoima on tarpeeksi voimakas, että käyttäjä voi kannatella laitteita vain laturista kiinni pitäen. Galaxy Z Fold 2:n kohdalla sama temppu johtaa puhelimen putoamiseen.

Toiseenkin AndroidPolicen testaamaan laitteeseen Magsafe-laturi tarrasi kiinni - mutta huomattavasti heikommin. Googlen uuden Pixel 5 -puhelimen kanssa syntyi jonkinlainen yhteys, mutta vielä huomattavasti Foldia heikompi.